Tema Film!

Sara Solana

Sara Solana

17 november kommer den colombianska filmregissören Daniel Aguirre besöka eleverna på en av våra spanska lektioner.

I november kommer Sara Solana, lärare i spanska och språkkonsult på Omniglot, börja arbeta på temat Filmen med sina elever, och hon har bjudit in Daniel till sina lektioner. Daniel ska besöka en grupp med elever i årskurs 7-8-9 för att presentera sin kortfilm Pink Rider som har varit med på filmfestivalerna Panorámica och Frame och som även kommer att visas på Tempo Dokumentärfestival 2023.

Saras idé med besökande gäster är att erbjuda elever en chans att träffa människor som kommer från spansktalande länder, men är bosatta här i Sverige och är verksamma i olika branscher – precis som elevernas mammor, pappor, mor- och farföräldrar med flera. 

För några år sedan sa en pappa till mig: «för min dotter är mitt land något abstrakt, reducerat till att prata spanska med mig och äta mormors mat». De flesta av mina elever är födda i Sverige och vet inte så mycket om hur livet fungerar där deras familjer kommer ifrån, och det vill jag ändra på. Det här är inte första gången jag bjuder in en gäst till mina lektioner, men tyvärr under pandemin var jag tvungen att pausa pga restriktionerna, och jag planerar redan nu inför 2023”.

Not.  att jobba med olika teman i modersmålsundervisning är en av grunderna i Omniglots pedagogik. Det ger ett bra stöd i att utforska språket i ett konkret sammanhang. Vill du veta mer om Omniglots pedagogik så kontakta @Kamil Jonczynski , pedagogisk ansvarig Omniglot.